Huisdierverzekering

Het verzekeren van huisdieren voor ziektekosten wordt steeds bekender. Zo zijn er al verzekeringen voor honden, katten, konijnen en papegaaien. Er komen steeds meer aanbieders bij met elk hun eigen polisvoorwaarden.

Hoewel de kosten in de diergeneeskundige zorg niet te vergelijken zijn met de kosten in de humane zorg, kunnen medische kosten bij de dierenarts erg oplopen.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Huisdierverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje: zo kan bijvoorbeeld een kat bij een aanrijding een poot breken en kan een hond een tennisbal of satéprikker opeten, die vervolgens vast kan komen te zitten in het maagdarmkanaal. De kosten voor operatie, opname en nazorg kan dan al snel in de duizenden euro’s lopen. Als zo’n operatie in het weekend of in de nacht met spoed moet plaatsvinden, zijn de kosten nog hoger.

Door een huisdierverzekering af te sluiten voor uw huisdier wordt een groot deel van de rekening vergoed, waardoor er minder financiële beperkingen zijn bij het behandelen van uw huisdier.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Sateprikkers zijn gevaarlijk: Huisdierverzekering

Of het verzekeren van uw huisdier nuttig is voor u, hangt af van uw situatie.

Wanneer u dierenartskosten gemakkelijk zelf kunt betalen, dan kan het nuttiger zijn om maandelijks een bedrag opzij te zetten dat u kunt gebruiken als uw dier onverhoopt ziek wordt. Maar is het voor u niet mogelijk om te sparen of een groot bedrag in één keer neer te leggen, dan is ons advies om uw huisdier te laten verzekeren. Naast dat dit financieel voordelen op kan leveren, voorkomt het ook dat u in spoedsituaties voor lastige beslissingen komt te staan. Het kan dus een boel stress en verdriet schelen. Ook blijft hierdoor de optimale zorg voor uw huisdier mogelijk.

 

Mocht u ervoor kiezen om te verzekeren, dan is aan te raden om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. Deze kunnen per verzekeraar erg verschillen en veranderen ook regelmatig in de tijd. Kijk goed naar wat er gedekt wordt, de hoogte van het eigen risico, of u kunt kiezen uit verschillende pakketten, of preventieve zorg wordt vergoed en of er rasgebonden uitsluitingen zijn.

Houd er rekening mee dat er sprake is van een wachttijd en dat al bestaande problemen vaak niet kunnen worden meeverzekerd. Dat zou namelijk zijn als het afsluiten van een brandverzekering terwijl uw huis in brand staat.

 

Wel of niet verzekeren is een afweging die u alleen zelf kunt maken. Het belangrijkste is dat u er bewust over na heeft gedacht.