Nazorgbrieven

Wanneer uw dier door ons behandeld is, geven we bij een aantal ingrepen (operaties, gebitsbehandelingen en dergelijke) een brief met aandachtspunten mee. Voor uw gemak hebben we deze brieven ook via onze website beschikbaar gemaakt. De brieven die op de website staan zijn natuurlijk algemeen en minder specifiek op het individuele dier gericht dan degene die we speciaal per patiënt uitprinten. Voor de globale tips is de versie op de website echter prima te gebruiken. Bij twijfel of vragen kunt u ons natuurlijk even bellen voor een advies op maat.

Nazorgbrief bij verband met of zonder spalk

Het kan soms nodig zijn om een verband aan te leggen. Dit kan dan met of zonder spalk zijn, afhankelijk van de lokalisatie en de reden van verbinden.
Dieren, waarbij een verband is aangelegd, dienen extra goed in de gaten gehouden te worden. In deze nazorgbrief kunt u een aantal zaken terugvinden waar u op moet letten.

Nazorgbrief bij verband met of zonder spalk

Nazorgbrief kater castratie

De meeste katers worden gecastreerd. Enerzijds om ze onvruchtbaar te maken. Anderzijds om vechtgedrag en sproeigedrag te verminderen. Zoals na elke operatie, moet de kater na de operatie even extra in de gaten gehouden worden. Een aantal aspecten kunt u terugvinden in de onderstaande nazorgbrief.

Nazorgbrief castratie kater