De Dierenkliniek

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Het vooraanzicht

Om een beeld te krijgen van onze dierenkliniek hebben we de geschiedenis en onze visie hieronder beschreven. Tevens kunt u de verschillende ruimtes van onze praktijk bekijken.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: met liefde voor onze patiënten.
Kernwaarden

Voor iedere praktijk gelden andere visies, gedachten en doelen. Wanneer we voor ons team alles zouden willen beschrijven, dan worden de tekstpagina’s erg lang. We hebben dan ook geprobeerd onze manier van werken samen te vatten.

We herkennen onszelf in de volgende 3 kernwaarden: Vriendelijkheid, Verbondenheid en Verbetering.

Vriendelijkheid

Ons team zal niet groot worden, waardoor we elkaar en onze klanten goed kennen. We proberen te allen tijde mens en dier vriendelijk te woord te staan en te behandelen. We gaan met onze klanten om zoals we met elkaar omgaan. Hierbij zijn we altijd open en eerlijk in onze communicatie. Met onze patiënten kroelen we waar mogelijk en we proberen het zo prettig mogelijk voor ze te maken.

Verbondenheid

Doordat we kleinschalig zijn, voelen we ons verbonden met elkaar, met onze patiënten en met hun baasjes. Hierdoor zetten we net dat stapje extra voor onze patiënten. Omdat veel achter de schermen plaatsvindt, is dit niet altijd even zichtbaar. Zo zoeken we vaak dingen uit voor een betere behandeling, waarbij we bijvoorbeeld overleg plegen met verschillende specialisten. We proberen het voor onze patiëntjes altijd zo prettig mogelijk te maken. Bij de opnames dekken we hokjes af wanneer ze gestrest zijn, of we kroelen ze extra wanneer ze er behoefte aan hebben. Wanneer ze wakker worden uit narcose en even van slag zijn, stellen we ze gerust. Ook nemen we ze geregeld mee naar het kantoor, wanneer ze zich alleen voelen.

Onze trouwe klanten kennen we goed, en regelmatig kunnen we al inspringen op bepaalde wensen. Zo weten de assistentes vaak al wat de klant komt halen wanneer hij of zij binnenkomt. Vaak weet ook de dierenarts in dat geval al wat de wensen zijn van het baasje, dit maakt overleg een stuk gemakkelijker.

Verbetering

We hebben een continu streven naar verbetering in de breedste zin van het woord. We zijn nooit zomaar tevreden met wat we kunnen en te bieden hebben. We gaan niet voor een 8 wanneer we de mogelijkheid hebben om voor een 10 te gaan. We willen in alles vooruitstrevend en correct werken. Elk jaar kijken we weer naar mogelijke verbeterpunten, om vervolgens te proberen een selectie hiervan te gaan realiseren. Denk bijvoorbeeld aan:

Bereikbaarheid
We hebben het aantal telefoonlijnen uitgebreid, we hebben vaker dubbele bezetting aan de telefoon door meer assistentie en bij het telefonisch spreekuur door meer dierenartsen, er is nu de mogelijkheid om online afspraken te kunnen maken, enz.

Diagnostiek
We kijken altijd of er betere of extra apparatuur op de markt komt, die de kwaliteit en onze mogelijkheden naar een hoger niveau kan brengen (bijv. bloedanalyse-apparatuur, bloeddrukmeters, enz.).

Betere service:
We hebben een nieuw parkeerterrein aangelegd. De bezetting bij de balie is uitgebreid en de begeleidingsmogelijkheden van uw huisdier worden steeds uitgebreider, in de vorm van puppy- en kittenconsulten, gewichtsbegeleiding en seniorconsulten. Tevens is het mogelijk online afspraken te maken en is er dagelijks een telefonisch spreekuur, waarbij één of twee dierenartsen beschikbaar is voor overleg.

Nascholing:
We volgen regelmatig nieuwe scholing, die past bij onze doelen en onze visie.

Betrouwbaarheid:
We zijn altijd open en eerlijk in onze communicatie naar u als klant. Ook zorgen we ervoor dat onze instrumenten betrouwbare resultaten geven. Het wordt wel eens vergeten, maar alle apparaten hebben behalve zorgvuldig onderhoud ook frequente periodieke controles nodig. Alleen hierdoor is er met zekerheid te zeggen dat de uitslagen die verkrijgen worden, ook daadwerkelijk kloppen.

Voorlichting:
Er zijn mogelijkheden voor puppy- en kittenconsulten, gewichtsconsulten en advisering aan de balie. Verder zijn we altijd bezig om de website verder te verbeteren en uit te breiden.

Uiteindelijk is ons doel altijd om samen met u op zoek te gaan naar een optimaal en passend behandelplan voor uw huisdier.

Vroeger is de dierenkliniek een K.I. station geweest, de ring in de balk is nog een stille getuige.Vroeger is de dierenkliniek een K.I. station geweest, de ring in de balk is nog een stille getuige.

Voordat op Culemborgse Grintweg 2 in Tiel een dierenartsenpraktijk kwam (en die praktijk zat er al vóór de Tweede Wereldoorlog!), was er op dit adres een K.I. (kunstmatige inseminatie)-station voor koeien. Enkele details aan en in het pand herinneren nog aan deze tijd. Aan de buitengevel, maar ook aan de oude houten paal in de wachtkamer, zijn ringen bevestigd waar vroeger de koeien aan vastgebonden werden om te wachten op hun beurt.

Na verloop van tijd werd het K.I. station een dierenartsenpraktijk, waar toendertijd alleen nog paarden en koeien behandeld werden. Met de veranderende rol van honden en katten binnen het gezin werden deze dieren steeds vaker aangeboden bij de dierenarts. Om deze nieuwe patiëntengroep goed te kunnen behandelen, was er een aanpassing en uitbreiding van de kliniek zoals die er tot die tijd stond, nodig. Een verbouwing volgde en het accent van behandelde diersoorten in de kliniek verschoof steeds verder van landbouwhuisdieren naar gezelschapsdieren.
Sinds ongeveer 1990 worden bij wat inmiddels Dierenkliniek Tiel-Drumpt was gaan heten, alleen nog gezelschapsdieren behandeld. Uit die tijd stamt ook het praktijklogo met het “plassende hondje”.

In 1997 ging de toenmalige dierenarts, (Drs. G. van Westrhenen, die de praktijk in zijn eentje als dierenarts bestierde), met pensioen en heeft Drs. Berkhout de praktijk overgenomen. Samen met een paraveterinair bleek dit een hele uitdaging! De nieuwe manier van werken bleek een grote aantrekkingskracht te hebben op eigenaren van huisdieren; steeds meer mensen uit Tiel en de verre omgeving wisten de praktijk te vinden. De praktijk groeide uit zijn toenmalige jasje; niet alleen voor wat betreft de praktijkruimtes, maar ook het nieuwe team bleek na verloop van tijd niet over voldoende mankracht meer te beschikken om alle patiënten en eigenaren van dienst te zijn.

In 2001 kwam Drs. Kramer het team versterken en in 2003 werd hij mede-eigenaar van de kliniek.
Het interieur van de praktijk is in de jaren 2002 en 2003 helemaal verbouwd, zonder aan de karakteristieke, landelijke buitenkant concessies te doen. Met de aanpassingen die toen gedaan zijn kunnen we nog steeds vooruit, ook met het oog op de nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de geneeskunde voor gezelschapsdieren.

In de loop der jaren heeft de praktijk niet stil gestaan. De praktijk is gegroeid wat betreft diagnostische mogelijkheden en er wordt continu gekeken hoe de praktijk nog verder verbeterd kan worden. Op 1 februari 2015 heeft Drs. Berkhout de praktijk verlaten. Om te zorgen dat we voldoende aandacht aan de patiënten konden blijven geven, werd er weer een nieuwe dierenarts aangenomen.

Begin 2019 hebben we een nieuw parkeerterrein geopend. Hiermee is de toegankelijkheid drastisch verbeterd.

Tegenwoordig staat ons team van 5 dierenartsen en 7 paraveterinairen in een moderne kliniek garant voor kundige, betrokken en oprechte zorg voor huisdieren en hun baasjes uit Tiel, Passewaaij, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Buren, Maurik, Wadenoijen, Ophemert, Varik maar zelfs ook uit bijvoorbeeld Echteld, IJzendoorn, Beneden-Leeuwen, Wamel, Druten, Geldermalsen, Culemborg, Tricht en Meteren.

En daar zijn we best trots op!

In ons mooie oude pand herbergen wij meer ruimtes dan de meeste mensen zouden denken. We hebben doelmatige ruimtes voor zeer verschillende onderdelen van de praktijkvoering. Omdat onze klanten meestal alleen in de wachtkamer en een van de spreekkamers komen (en soms in een van de opnameruimtes, als hun huisdier opgenomen is), hebben we hieronder de verschillende ruimtes beschreven; een virtuele rondleiding door onze kliniek, zeg maar! Zo krijgt u toch een kijkje achter de schermen.