De Dierenkliniek

Dierenkliniek Tiel-Drumpt, uw dierenarts voor Tiel, Buren, Maurik, Zoelen, Kapel Avezaath, Kerk Avezaath en de rest van de omgeving

Om een beeld te krijgen van onze dierenkliniek hebben we de geschiedenis en onze visie hieronder beschreven. Tevens kunt u de verschillende ruimtes van onze praktijk bekijken.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: de lichtbak van onze dierenartsenpraktijk.

Optimale diergeneeskundige zorg voor onze patiënten, rekening houdend met de band tussen huisdier en eigenaar. Kleinschaligheid en persoonlijke benadering door een hecht, goed op elkaar ingespeeld team waarbij door betrokkenheid, kennis, kunde en de juiste materialen zeer veel verschillende onderzoeken en behandelingen in onze eigen praktijk mogelijk zijn. Waar dat niet gewenst of mogelijk is, wordt verwezen naar een van de vele specialisten waarmee onze kliniek een goede band heeft. Laagdrempelige, complete diergeneeskundige zorg op maat, bij ziekte èn gezondheid!

Hoe vertaalt dit zich in onze kliniek:
  • Voldoende tijd per afspraak voor onze patiënten.
  • Accurate zorg, de klok rond. Als één van de oprichters van de Dienstkring Gezelschaps-dierenartsen Rivierenland nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de opvang en behandeling van spoedpatiënten in onze regio, ook buiten de openingsuren van de kliniek.
  • Wij werken volgens de richtlijnen van de KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde).
  • Regelmatige nascholing door het volgen van lezingen, cursussen en congressen zorgen ervoor dat wij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde voor gezelschapsdieren.
  • Er is kennis in huis over de “standaard” zorg, maar ook over bijvoorbeeld gedragsproblemen en over bijzondere diersoorten zoals knaagdieren en vogels.
  • Wij streven naar evenwicht tussen de kwaliteit van zorg en de kosten die daarmee gemoeid zijn; kostenbewust handelen.
  • Er wordt geïnvesteerd in hoogwaardige apparatuur, instrumenten en producten (voer, narcosemiddelen, medicijnen, hechtmaterialen etc.) om onze patiënten goed te kunnen helpen.
  • Wij zijn open en eerlijk in de communicatie met onze klanten, waarbij door een goede vertrouwensrelatie ook ruimte is voor kritiek. Hierdoor wordt de zorg voor het huisdier verder geoptimaliseerd.
  • Klachten worden serieus behandeld.
  • We werken met plezier en hebben aandacht voor de verschillende leden van ons team onderling.
Vroeger was de dierenkliniek een K.I. station, de ring in de balk is nog een stille getuige.

Vroeger was de dierenkliniek een K.I. station, de ring in de balk is nog een stille getuige.

Voordat op Culemborgse Grintweg 2 in Tiel een dierenartsenpraktijk kwam (en die praktijk zat er al vóór de Tweede Wereldoorlog!), was er op dit adres een K.I. (kunstmatige inseminatie)-station voor koeien. Enkele details aan en in het pand herinneren nog aan deze tijd. Aan de buitengevel, maar ook aan de oude houten paal in de wachtkamer, zijn ringen bevestigd waar vroeger de koeien aan vastgebonden werden om te wachten op hun beurt.

Na verloop van tijd werd het K.I. station een dierenartsenpraktijk, waar toendertijd alleen nog paarden en koeien behandeld werden. Met de veranderende rol van honden en katten binnen het gezin werden deze dieren steeds vaker aangeboden bij de dierenarts. Om deze nieuwe patiëntengroep goed te kunnen behandelen, was er een aanpassing en uitbreiding van de kliniek zoals die er tot die tijd stond, nodig. Een verbouwing volgde en het accent van behandelde diersoorten in de kliniek verschoof steeds verder van landbouwhuisdieren naar gezelschapsdieren.
Sinds ongeveer 1990 worden bij wat inmiddels Dierenkliniek Tiel-Drumpt was gaan heten, alleen nog gezelschapsdieren behandeld. Uit die tijd stamt ook het praktijklogo met het “plassende hondje”.

In 1997 ging de toenmalige dierenarts, (Drs. G. van Westrhenen, die de praktijk in zijn eentje als dierenarts bestierde), met pensioen en heeft Drs. Berkhout de praktijk overgenomen. Samen met een paraveterinair bleek dit een hele uitdaging! De nieuwe manier van werken bleek een grote aantrekkingskracht te hebben op eigenaren van huisdieren; steeds meer mensen uit Tiel en de verre omgeving wisten de praktijk te vinden. De praktijk groeide uit zijn toenmalige jasje; niet alleen voor wat betreft de praktijkruimtes, maar ook het nieuwe team bleek na verloop van tijd niet over voldoende mankracht meer te beschikken om alle patiënten en eigenaren van dienst te zijn.

In 2001 kwam Drs. Kramer het team versterken en in 2003 werd hij mede-eigenaar van de kliniek.
Het interieur van de praktijk is in de jaren 2002 en 2003 helemaal verbouwd, zonder aan de karakteristieke, landelijke buitenkant concessies te doen. Met de aanpassingen die toen gedaan zijn kunnen we nog steeds vooruit, ook met het oog op de nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de geneeskunde voor gezelschapsdieren.

In de loop der jaren heeft de praktijk niet stil gestaan. De praktijk is gegroeid wat betreft diagnostische mogelijkheden en er wordt continu gekeken hoe de praktijk nog verder verbeterd kan worden. Op 1 februari 2015 heeft Drs. Berkhout de praktijk verlaten. Om te zorgen dat we voldoende aandacht aan de patiënten konden blijven geven, werd er weer een nieuwe dierenarts aangenomen.

Begin 2019 hebben we een nieuw parkeerterrein geopend. Hiermee is de toegankelijkheid drastisch verbeterd.

Tegenwoordig staat ons team van 3 dierenartsen en 5 paraveterinairen in een moderne kliniek garant voor kundige, betrokken en oprechte zorg voor huisdieren en hun baasjes uit Tiel, Passewaaij, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Buren, Maurik, Wadenoijen, Varik maar zelfs ook uit bijvoorbeeld Echteld, IJzendoorn, Beneden-Leeuwen, Wamel, Druten, Leerdam en Veldhoven.

En daar zijn we best trots op!

In ons mooie oude pand herbergen wij meer ruimtes dan de meeste mensen zouden denken. We hebben doelmatige ruimtes voor zeer verschillende onderdelen van de praktijkvoering. Omdat onze klanten meestal alleen in de wachtkamer en een van de spreekkamers komen (en soms in een van de opnameruimtes, als hun huisdier opgenomen is), hebben we hieronder de verschillende ruimtes beschreven; een virtuele rondleiding door onze kliniek, zeg maar! Zo krijgt u toch een kijkje achter de schermen.