Hondenopname

Hokken

In onze praktijk bevindt zich een aparte honden- en kattenopname. Door honden en katten zo min mogelijk met elkaar in contact te laten komen proberen we de stress te beperken. In de hondenopname hebben we hokken van verschillende afmetingen, zodat elke maat hond een geschikte ruimte krijgt. We hebben zelfs 2 hele grote hokken voor de zeer grote honden. Hierdoor hoeven we onze canine vriendjes nooit op te vouwen om ze in een hokje te krijgen.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Hondenopname grote hond
TLC (Tender Love and Care) is een belangrijk onderdeel van onze zorg.
Ondergrond

We hebben voor alle honden, die kussens intact laten, een speciaal traagschuimkussen ter beschikking. Hierdoor liggen de dieren bij het bijkomen, na eventuele verdoving, een stuk zachter. Ook voor de oudere hond en de dieren met gewrichtspijnen is dit een uitkomst. Indien uw hond de neiging heeft kussens en kleedjes stuk te bijten of op te eten, dan proberen we op een andere manier in een zachte ondergrond te voorzien. 

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Als ze verdrietig zijn, proberen we ze te troosten waar mogelijk.Als ze verdrietig zijn, proberen we ze te troosten waar mogelijk.
Aandacht

Wanneer honden langer bij ons blijven, zorgen we ervoor dat ze uitgelaten worden. Degenen die een kriebel of een aai nodig hebben, krijgen ons altijd wel zo ver dat we ze regelmatig wat extra aandacht geven. Wanneer uw dier geen behoefte heeft aan aandacht, of gespannen is door de aanwezigheid van andere dieren, dan proberen we hem of haar zoveel mogelijk rust te geven en het hokje af te schermen zodat ze niet overprikkeld worden.

Temperatuur

De temperatuur van het dier is van groot belang, zeker als het gaat om een dier na narcose. Na een narcose kan het lichaam moeite hebben de temperatuur goed te reguleren. Dat is ook de reden dat dieren na een narcose bij voorkeur nog een tijd in onze opname verblijven. We willen graag dat ze goed op temperatuur zijn en goed wakker zijn, voordat ze naar huis gaan. Wanneer dieren naar huis gaan, terwijl deze parameters na een narcose nog niet goed op peil zijn, dan betekent dat een risico voor de gezondheid waar wij niet achter staan.
Om de temperatuur te kunnen reguleren zijn er verschillende opties. Wanneer een dier te warm wordt, kunnen we afkoelen met vocht, coldpacks en infusen. Wanneer een dier te veel afkoelt werken we met (fleece)dekens, “warmte-eieren” voor het opwarmen van infuusvloeistof en infraroodlampen. Daarnaast is er in elke ruimte airconditioning aanwezig, waarmee we zowel de honden- als de kattenopname sterk kunnen koelen of opwarmen, afhankelijk van de behoefte.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Ook grote honden passen in onze hondenopname.