Quarantaine

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Met behulp van de Quarantaine kan de dierenarts ook besmettelijke dieren behandelen, zonder de andere patiënten in gevaar te brengen.

Om de veiligheid voor al onze patiënten te waarborgen hebben we een quarantaineruimte. Er zijn ziektes die erg besmettelijk zijn, zo is het parvo-virus berucht bij pupjes. Een infectie met Parvo geeft heftige diarree en kan dodelijk zijn. Wanneer we een patiëntje binnenkrijgen met een besmettelijke ziekte, plaatsen we deze in de quarantaine. Hier ligt het dier afgescheiden van andere dieren en kan er intensieve zorg plaatsvinden. De ruimte zelf is goed te ontsmetten. Daarnaast gebruiken we aparte kleding en materialen voor de behandeling van de dieren in de quarantaine om verspreiding van de ziekte naar de andere patiënten in de praktijk te voorkomen. Op deze manier kunnen we uw dier goed helpen, zonder andere patiënten in gevaar te brengen. 

 

NB: Onze quarantaine is op dit moment helaas buiten gebruik vanwege onderhoud. Aangezien het onderhoud de nodige tijd in beslag zal nemen is niet te zeggen wanneer de quarantaine weer bruikbaar is. Wanneer de quarantaine weer spek en span is dan zullen we dit laten weten op onze website.