Voorbereiding

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: De voorbereiding maakt het mogelijk om buiten de steriele operatiekamer te scheren.
Voorbereiding buiten de operatiekamer

Omdat we de operatiekamer en gebitsruimte zo schoon mogelijk willen houden worden de patiënten voorbereid in een aparte ruimte.

Intuberen

Wanneer uw dier in slaap is gebracht, dit kan in de spreekkamer of in de voorbereiding, worden ze direct geïntubeerd met een speciaal buisje in de luchtpijp. Hierdoor weten we zeker dat de ademweg vrij blijft tijdens de ingreep, de in- en uitgeademde gassen kunnen worden gemeten en indien nodig wordt uw dier via de tube beademd. Om eventuele irritatie van de het intuberen te minimaliseren, sprayen we de tube in met siliconenspray en krijgt uw dier lokaal een verdovende spray.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: In de voorbereiding moeten we voor elk formaat hond en kat meerdere tubes ter beschikking hebben.
Dierenkliniek Tiel-Drumpt: In de voorbereiding worden de operatiepatiënten voorbereid. Als ze klaar zijn, gaan ze naar de operatiekamer zodat de dierenarts aan de slag kan.
Scheren en verdere voorbereiding

Nadat uw dier geïntubeerd is, wordt hij geschoren. Voor sommige behandelingen zoals gebitsbehandelingen is scheren niet nodig. We zorgen dat de ogen niet uitdrogen door ze te druppelen of zalven. Het dier knippert immers niet tijdens de narcose.

Kleine dieren koelen sneller af dan grote dieren. Om de temperatuur van elk dier op peil te houden, gebruiken we warmtematjes tijdens de ingreep en we monitoren de lichaamstemperatuur met een sonde.