Begeleiding

Op meerdere gebieden kunnen we u en uw huisdier begeleiden indien u dat wenst.

Ook voor gedragsproblemen kunt u bij ons terecht.

Het schuim staat op zijn lippen, zijn ogen puilen uit en hij laat grommend zijn tanden zien. Is hier sprake van een medisch probleem en mogelijk pijn? Of is het puur ongewenst gedrag?

Plasjes overal in huis, en dat terwijl de kat eigenlijk altijd goed zindelijk was. Ook hier kan er zowel een medisch probleem bestaan, zoals bijvoorbeeld een blaasontsteking, als ook een gedrag gerelateerd probleem.

Wanneer medische oorzaken zijn uitgesloten kan Sanne, één van onze paraveterinairen, u verder helpen. Sanne is gedragsadviseur voor honden, katten en konijnen. Ze heeft meerdere cursussen gevolgd en blijft ook nu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van het gedrag. Daarnaast geeft ze al jaren les op de hondenschool in Tiel en heeft ze in de kliniek natuurlijk de nodige ervaring opgedaan met gedragsgerelateerde problemen.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: We bieden bijvoorbeeld begeleiding in de vorm van gedragsadviezen.

Ook voor tips bij de opvoeding van uw pup kunt u bij Sanne terecht. Denk aan problemen zoals angst, angstagressie of stress. De meeste katteneigenaren weten dit: katten zijn over het algemeen niet gediend van verandering, dit kan stress geven. Mocht u niet zitten te wachten op nagels in of urine op uw nieuwe bankstel, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Door middel van een gedragsconsult zal Sanne samen met u het probleem duidelijk in kaart brengen. Vervolgens kan er door middel van training, soms in combinatie met rustgevende medicatie, het contact tussen u en uw dier weer hersteld worden.

Mocht er een erg gecompliceerd gedragsprobleem bestaan, dan is het mogelijk dat u doorverwezen wordt naar een gedragstherapeut.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Sanne, onze gedragsadviseur, doet de begeleiding wanneer het om gedrag gaat. Dat kan gaan om de hond, de kat of het konijn.

Voeding is onmisbaar voor mens en dier. Dieren hebben andere behoeftes dan mensen en onderling hebben ze ook weer verschillende behoeftes. Een hond heeft andere voeding nodig dan een kat, een pup heeft weer andere voeding nodig dan een senior hond. Een dier met gewrichtsproblemen heeft een dieet nodig ter ondersteuning van de gewrichten, terwijl een dier met verhoogde nierwaarden in het bloed een nierdieet nodig heeft. Ook voor honden en katten met maag-, darm- of huidklachten bestaan er meerdere soorten diëten.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Josina heeft zich toegelegd op voeding. Zij is dan ook degene die de meeste voedingsadviezen geeft. Daarnaast helpt zij de dieren met het afvallen.

Er zijn allerlei soorten voeding, denk hierbij aan brokken of blikvoer, maar ook vers vlees behoort tot de mogelijkheden. Hierin zijn verschillende merken beschikbaar.

Soms is het nodig om, als dieren niet willen eten, een sonde te plaatsen naar de maag of slokdarm, zodat we via een slangetje voeding kunnen geven zonder het dier al te veel te plagen. We hebben in onze praktijk verschillende vloeibare voeders, die geschikt zijn om via een sonde in te geven.

Voor een passend advies voor uw huisdier kunt u bij al onze paraveterinairen terecht.  Voor specifieke vragen heeft Josina zich toegelegd op voedingskunde voor de hond en kat. Tevens verzorgt zij de begeleiding van het afvalprogramma. Hiermee krijgt zij de meeste honden en katten weer op een gezond gewicht. Natuurlijk kunt u ook met al uw andere vragen over de specifieke voeding van uw dier bij haar terecht. Mocht ze deze dan niet direct kunnen beantwoorden, dan zal ze dit uiteraard voor u gaan uitzoeken.

We kunnen helaas niet alles op voorraad hebben, maar we kunnen wel kijken of we de gewenste voeding voor u kunnen bestellen.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Zelfs onze patiëntjes luisteren aandachtig bij het voedingsadvies.

Een nieuwe pup of kitten, u bent er helemaal klaar voor. Het mandje staat klaar en u heeft een mooie halsband uitgezocht. Maar hoe zat het ook alweer met de ontworming? En hebben dieren ook melktandjes? Tot welke leeftijd is het normaal om een ongelukje in huis tegen te komen? En moet u zich zorgen maken als uw dier kleiner is dan zijn nestgenoten?

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Puppy- en kittenbegeleiding, hier een pup laten wennen aan de behandeltafel van de dierenarts.

Bij elke vaccinatie wordt uw nieuwe maatje van top tot teen nagekeken, maar na de laatste puppy of kittenvaccinatie duurt het weer een jaar voordat de volgende vaccinatie nodig is. En juist bij het volwassen worden van uw spruit verandert er veel. We bieden onze klanten daarom in deze periode gratis Puppy- en kittenbegeleiding aan. Sanne en Alyssa zullen tijdens deze consulten al uw vragen beantwoorden. Samen met u kijken ze naar de groei en ontwikkeling van uw dier.

Wat houdt een puppy- of kittenconsult precies in?

Op 4 maanden leeftijd maken we een controleafspraak, op 5,5 maand nogmaals en tenslotte nog 1 keer op 7 maanden. De echte puppyperiode is dan wel voorbij, maar de pubertijd waar uw hond of kat dan in zit kan zijn eigen problemen met zich meebrengen. De meeste katten zijn op 7 maanden al geholpen en hebben minder voeding nodig dan een groeiend kitten. Daarom zal bij uw kat op 7 maanden het gewicht en de voergift een belangrijk onderwerp zijn.

Bij de voorafgaande puppy- en kittenconsulten krijgt u uitleg over gedrag en voeding, maar ook uw eigen vragen zullen uitgebreid besproken worden.

Doordat uw pup of kitten met deze puppy- en kittenconsulten vaker op de praktijk komt zonder dat er iets vervelends gebeurt, hopen we ook wat angst weg te nemen. Met veel snoepjes en knuffels zullen we uw pup of kitten aan de behandeltafel laten wennen. En als u het leuk vindt kunnen we ook even een kijkje achter de schermen nemen in de praktijk.

Natuurlijk kunt u ook buiten deze consulten om altijd bij ons terecht met vragen over uw nieuwe maatje.