Annabel Bakker, Drs.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Dierenarts Annabel met haar labrador retriever

Net zoals veel dierenartsen wist ik al op de basisschool: ‘Ik wil dierenarts worden!’ Gelukkig werd ik direct ingeloot en ben ik in 2015 begonnen met de studie Diergeneeskunde in Utrecht. Ik vond de keuze tussen Gezelschapsdieren en Paard lastig, omdat ik het allebei heel leuk vind. Ik heb gekozen voor Gezelschapsdieren omdat de mogelijkheden (zoals operaties en bepaalde diagnostiek) op de gezelschapsdieren kliniek uitgebreider zijn dan bij paarden.

Tijdens de master heb ik onderzoek gedaan naar ‘buitenlandziekten’ bij honden en in het bijzonder naar Leishmania. Behalve de interne ziekten vind ik ook orthopedie en neurologie erg interessant. Tijdens de laatste fase van de opleiding was ik op vrije middagen ook vaak te vinden in de operatiekamer bij (orthopedische) operaties.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt is bekend terrein voor mij, ik heb 2 keer stage gelopen bij het gezellige team en heb hier veel geleerd over eerstelijns diergeneeskunde. Mijn honden komen hier ook al een aantal jaar over de vloer, dus ik weet ook hoe het is om klant te zijn!

Ik ben geboren en getogen in Utrecht, maar een paar jaar geleden ben ik verhuisd naar de Betuwe! Hier was ook de ruimte om meer dieren te houden. Inmiddels zijn er thuis twee gezellige honden,  twee paarden, een lieve kat en kippen, een hele beestenboel dus.

Toen ik verhuisde van Utrecht naar Wadenoijen dacht ik eerst dat het saai zou zijn in een dorp. Dat bleek niet waar te zijn, nu heb ik veel meer persoonlijk contact met buren en mensen uit de buurt. Het is toch fijn dat Tiel in de buurt is, zodat ik wel makkelijk kan winkelen en uit eten kan.

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn paarden. Op de momenten dat ik niet tussen de paarden sta vind ik het leuk om wandelingen (met of zonder hond) te maken, hard te lopen en af te spreken met vrienden.

Met Rover, de jongste hond, maak ik graag lange wandelingen door natuurgebieden en landgoederen. Rover komt uit het asiel en heeft soms wat extra begeleiding nodig om zich op zijn gemak te voelen. Tijdens het wandelen kan hij zijn energie kwijt en ontdek ik steeds nieuwe stukken om heerlijk te wandelen. Ik vind het het mooist om ’s morgens vroeg te gaan, soms zie je dan nog reeën lopen of andere wilde dieren.

Met mijn paarden rij ik vooral dressuurmatig. Binnenkort staan er ook wedstrijden en buitenritjes op de planning. Mijn jongste paard, Aimee, wordt op dit moment rustig beleerd, zodat ze ook met plezier kan gaan rijden.