Voor de studie diergeneeskunde geldt een loting. Na 3 jaar biologie gestudeerd te hebben aan de Universiteit in Utrecht mocht ik beginnen met de opleiding diergeneeskunde. Hier vond ik volledig mijn draai en ben er hard tegen aan gegaan. De propedeuse haalde ik cum laude, en 3 jaar later haalde ik mijn doctoraal diploma “met genoegen” . Vervolgens ben ik met veel plezier aan het post doctorale deel begonnen. In 1999 won ik de jaarprijs van het tijdschrift voor Diergeneeskunde met een artikel dat ik geschreven had over een gemene bacterie die bij bijtwonden bij de mens door hond en kat een rol kan spelen.
Mijn scriptie ging over een parasiet die bij honden voor kon komen en die abortus bij runderen kon bewerkstelligen. Met deze scriptie won ik de Waltham Award.
Ook heb ik samen met een specialist nog een artikel geschreven in het International Journal for Parasitology.
Tijdens mij postdoctorale opleiding heb ik nog een tijd gefungeerd als preparateur bij de afdeling anatomie. Behalve dat dit heel leuk was, moest ik ook op de een of andere manier mijn studie bij elkaar verdienen. Na het afstuderen ben ik gaan werken bij verschillende praktijken verspreid over Nederland. Tevens bleef ik werkzaam bij de vakgroep anatomie voor een paar dagen in de week. Nu hielp ik bij het ontwikkelen van het computer ondersteund onderwijs en was werkzaam als docent bij het vak topografische anatomie. Ondertussen is dit verleden tijd en behoor ik al sinds 2001 tot het meubilair van onze dierenkliniek.
Ik heb me altijd bezig gehouden met honden en kattengeneeskunde maar ook de fret, het konijn en de kleine knaagdieren vind ik erg interessant; over deze “bijzondere diersoorten” heb ik dan ook veel nascholing gevolgd. Met regelmaat opereer ik naast de honden en katten dan ook fretten, konijnen, cavia’s, ratten en hamsters.
Net als voor de anderen in het team is ook voor mij de scholing nooit afgelopen. Behalve dat ik algemeen gerichte cursussen volg ben ik me ook gaan toeleggen op een paar specifieke onderdelen, zoals röntgendiagnostiek, echografie, elektrocardiografie, cardiologie en het gebruik van verschillende vormen van scopie (laparoscopisch steriliseren, rhinoscopie, otoscopie enz). Hierin vind ik veel voldoening.
Buiten mijn werk om heb ik als hobby’s het lezen van vakliteratuur, sporten in het algemeen en het verzamelen van bepaalde stripboeken.
Het zou raar zijn als ik niet de nodige huisdieren zou hebben gehad. Een deel is bewust gekozen en een deel is ziek gevonden en gebleven nadat we ze weer fit en levendig hadden gekregen. Ik heb, wat betreft honden, een kruising herder gehad, een Duitse Dog, 2 Bull Terriers en nu 2 Bullmastiffs. Verder hebben we konijnen en cavia’s en een boel katten gehad. Zowel Europese Kortharen als Oosterlingen. Overdag werk ik en wandel met onze Bullmastiffs, in de avond liggen de katten op schoot en probeer ik wat tijd door te brengen met het gezin.