Aukje Rappoldt, Drs.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Aukje onze uitbreiding van het team van dierenartsen.

Als kind ving ik al kikkers en slakken in de tuin en als tiener was ik bijna elke dag op stal bij de paarden te vinden. Ook ben ik opgegroeid met een kat, hamsters, cavia en hond als huisdieren. De helft van mijn familie werkt in het ziekenhuis. Het is dan ook geen verrassing dat ik dierenarts ben geworden: het vak is de perfecte combinatie voor iemand met een passie voor dieren en fascinatie voor het medische. Dit heeft mij altijd aangetrokken tot dit beroep.

Hoewel ik vrijwel alle dieren leuk vind, heb ik uiteindelijk gekozen voor de richting gezelschapsdieren. Dit vanwege het brede aspect van dit vakgebied en de vele mogelijkheden tot verdere verdieping. Veel leuk vinden maakt het echter erg lastig om een richting te kiezen!

Op dit moment ben ik mij meer aan het verdiepen in de gynaecologie en ik heb een enorm zwak voor de oudere kat. Scopie vind ik erg boeiend en ik ben blij dat daar bij ons op de praktijk mogelijkheid tot is.

Ook vind ik het een interessante uitdaging om bij ingrepen en behandelingen de balans te vinden tussen wat wij kunnen bieden, wat het dier nodig heeft en wat voor u haalbaar is.

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, heb een jaar in Gent diergeneeskunde gestudeerd en heb daarna langere tijd in Utrecht gewoond waar ik de opleiding tot dierenarts heb afgerond. Inmiddels ben ik neergestreken in Tiel waar ik met mijn vriend, tropisch zoetwateraquarium (met o.a. honinggourami’s, algeneters en blauwe neontetra’s) en 2 katten woon. Deze katten, Larry en Ivy, zijn de kindjes van poes Myp van assistente Mariska.

Mijn vrije tijd besteed ik verder aan vrienden, yoga en documentaires.