Mariska van Roosendaal, Drs.

M. van Roosendaal uit Best, dierenarts bij Dierenkliniek Tiel-Drumpt

Als klein meisje op de basisschool wist ik al dat ik iets met geneeskunde wilde doen, maar wat precies was nog niet duidelijk. Ik hield van dieren, maar was dat genoeg om er mijn toekomst mee te vullen? Op de middelbare school werd me steeds duidelijker dat diergeneeskunde mij toch het beste lag.

Tijdens de twee jaar waarin ik niet werd ingeloot voor de studie in Utrecht, deed ik al enige diergeneeskundige ervaring op in Antwerpen. De derde keer werd ik gelukkig wel ingeloot in Utrecht en kon ik me volledig op de studie richten. De studiejaren verliepen voorspoedig en tijdens de co-schappen werd me duidelijk dat ik de omgang met dieren en hun eigenaren erg leuk vond en vind! Vooral de wat lastigere patiënten, waarbij er meer van je kennis en inzicht wordt gevraagd zijn een leuke uitdaging.

Ik heb 4 weken meegelopen op het University College in Davis in Californië. Daar werd duidelijk welke mogelijkheden er nog zijn in de toekomst voor de Nederlandse diergeneeskunde. Nederland loopt zeker niet achter, maar het was goed om te zien dat er in de toekomst nog veel meer mogelijk is!
Na mijn studie, die ik ‘met genoegen’ heb afgesloten, heb ik eerst een waarneming gedaan in Tilburg. Per 1 september 2008 ben ik als dierenarts bij Dierenkliniek Tiel – Drumpt het team komen versterken. Ik ben geïnteresseerd in het betere priegelwerk en mijn focus ligt daarbij voornamelijk op oogheelkunde, vogelgeneeskunde en op cytologie, waarbij ik met behulp van een microscoop cellen beoordeel.

In oktober 2014 hebben mijn vriend en ik een zoontje gekregen, waar we lekker druk mee zijn. In mijn (inmiddels spaarzame) vrije tijd ben ik in de klimhal te vinden of ik hang aan een rotswand in het buitenland. Thuis wachten ook nog een kruising – Noorse Boskat Toulouse en onze vuilnisbakkenkat Fish op een aai over hun lijfje.

Ik kijk er naar uit u in de praktijk te verwelkomen en uw dier de best mogelijke zorg te geven.