Sanne Levering, Drs.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Sanne, dierenarts

Een bekend verhaal voor veel mensen in ons vakgebied: ook bij mij is het zaadje voor diergeneeskunde al vroeg geplant. Van jongs af aan heb ik een interesse in de geneeskunde: hoe werkt een lichaam, waarom werkt het soms niet, en hoe kun je daarop inspelen? Daarnaast wilde ik overal voor zorgen, en was op een wandelingen dan ook altijd op zoek naar een schaap dat misschien met vier poten in de lucht in de wei lag, of naar een gewonde vogel in de tuin. 

Het voelde dan ook als een hele natuurlijke keuze om de opleiding tot dierenarts te gaan volgen. Na achttien jaar in het Brabantse Roosendaal ben ik in 2013 naar Utrecht verhuisd om de studie te volgen. Hier woon ik nog altijd, in het gezelschap van kat Suzy. 

In de master, de laatste drie jaar van de opleiding, heb ik mij toegelegd op gezelschapsdieren. Tijdens mijn jaren als student heb ik met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan bij een wildvogelopvang, met (gelukkig) steeds toenemende kennis en kunde rond de gezondheid en het welzijn van deze mooie dieren.

Vrije tijd besteed ik graag aan muziek en het maken van lange wandelingen, waarop ik inmiddels menig vastzittend schaap tegen ben gekomen.

Ik buig me graag over de gezondheidsproblemen van dieren, en heb veel interesse en waardering voor de soms zo persoonlijke band die mensen met hun dieren kunnen hebben. Ik kijk er dan ook naar uit om u en uw dier te ontmoeten in de praktijk!