Sanne Levering, Drs.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Sanne, dierenarts

Een bekend verhaal voor veel mensen in ons vakgebied: ook bij mij is het zaadje voor diergeneeskunde al vroeg geplant. Van jongs af aan heb ik een interesse in de geneeskunde: hoe werkt een lichaam, waarom werkt het soms niet, en hoe kun je daarop inspelen? Daarnaast wilde ik overal voor zorgen, en was op een wandelingen dan ook altijd op zoek naar een schaap dat misschien met vier poten in de lucht in de wei lag, of naar een gewonde vogel in de tuin.

Het voelde dan ook als een hele natuurlijke keuze om de opleiding tot dierenarts te gaan volgen. Na achttien jaar in het Brabantse Roosendaal ben ik in 2013 naar Utrecht verhuisd om de studie te volgen. Na een jaar heen en weer rijden hebben we (mijn vriend en ik, kat Suzy en kaketoe Rosie) een mooi huisje in Tiel gevonden.

In de master, de laatste drie jaar van de opleiding, heb ik mij toegelegd op gezelschapsdieren. Tijdens mijn jaren als student heb ik met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan bij een wildvogelopvang, met (gelukkig) steeds toenemende kennis en kunde rond de gezondheid en het welzijn van deze mooie dieren. Ik vind het belangrijk om ook onze buitenlandse dieren en hun baasjes goed te kunnen helpen. Gelukkig spreek ik goed Engels, en daarnaast breiden assistente Lotte en ik ons repertoire uit met een cursus in de Poolse taal!

Vrije tijd besteed ik graag aan muziek en het maken van lange wandelingen, waarop ik inmiddels menig vastzittend schaap tegen ben gekomen.

Ik buig me graag over de gezondheidsproblemen van dieren, en heb veel interesse en waardering voor de vaak zo persoonlijke en liefdevolle band die mensen met hun dieren hebben. Ik kijk er dan ook naar uit om u en uw dier te ontmoeten in de praktijk!