Brenda Huisinga

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Brenda 1 van onze paraveterinairen

Voor sommige ben ik een nieuw gezicht, maar ik ben voor een aantal van jullie ook een bekend gezicht. Mijn naam is Brenda. Ik woon samen met mijn vriend, hond Linzy, kat Gibbs, Hamster Meave en vier cavia’s in Tiel. 

In 2017 heb ik mijn diploma paraveterinair behaald op het Wellant College in Houten. Tijdens mijn opleiding heb ik bij meerdere praktijken stagegelopen, maar ook twee keer bij Dierenkliniek Tiel-Drumpt. Na mijn diploma wilde ik mijzelf leren ontdekken. Ik heb twee jaar werk ervaring opgedaan in een dierenartspraktijk in Utrecht. In 2019 ben ik mijzelf gaan omscholen naar tandartsassistente. Ik heb er veel mogen leren, maar toch zocht ik meer uitdaging en iets waarbij ik mijn sport passie in kwijt kon. Ik ben tenslotte een bezig bijtje en leren vind ik het leukste wat er is. Ik ben opnieuw gaan studeren. Ik ben op dit moment tweede jaars Sportkunde student op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. 

Vanuit huis ben ik opgegroeid met honden. Wij kregen thuis een herplaatser waar ik mee mocht gaan trainen op een hondenschool. Dit vond ik zo leuk, dat ik meer wilde weten over gedrag en opvoeding van honden. In 2014 mocht ik (eindelijk) mijn eerste hond aanschaffen. Linzy, een Aussie, werd mijn trainingsmaatje waar ik veel van heb mogen leren. Ik heb vervolgens in 2019 mijn diploma gehaald voor Kynologisch instructrice. Ondertussen is Linzy 8 jaar oud en wandelen wij vele kilometers samen. 

In mijn vrijetijd ben ik veel bezig met mijn sport. Ik speel zitvolleybal in het Nederlands damesteam. Wanneer ik een uurtje vrij heb, ben ik in het bos te vinden met Linzy of spendeer ik dat uurtje graag met mijn vriend en vrienden. Op dit moment ben ik aan het oriënteren hoe ik hondeneigenaren meer in beweging krijg samen met hun hond. Deze combinatie is mijn grootste passie. 

Ik blijf het veterinaire vak superleuk vinden en vind het dan ook erg leuk dat ik deel uit mag maken van het team. Ik zal voornamelijk invallen tijdens vakantieperiodes. 

 

Ik kijk er weer erg naar uit om u en uw huisdier te mogen ontmoeten bij Dierenkliniek Tiel-Drumpt. 

Tot snel!