Corine Dorrestein

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Corine Dorrestein paraveterinair in opleiding via de BBL.

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Corine en ik ben paraveterinair in opleiding.

Ik ben van jongs af aan al groot dierenliefhebber en ben opgegroeid in een groot gezin met veel dierlijk gezelschap. We hebben altijd katten gehad en daarnaast hadden mijn zussen en ik nog allerlei andere huisdieren zoals hamsters, cavia’s, konijnen, vissen, ratjes en op latere leeftijd ook kippen en honden. Toen ik op kamers ging had ik zelf geen ruimte om een huisdier te nemen en ik mistte dieren om me heen dus ben ik gaan oppassen op huisdieren van anderen. Toen ik op mezelf ging wonen, heb ik een eigen kat geadopteerd. Ik ben nog steeds dolgelukkig met mijn pers genaamd Boe.

Ik heb Textielkunde gestudeerd en na afstuderen heb ik een paar in fashion voorraadbeheer gewerkt. Ik merkte dat mijn hart er niet in zat en ging op onderzoek uit naar wat voor baan wel een match zou kunnen zijn. Na een periode van soul searchen, veel praten met vrienden, familie en een loopbaancoach en na een aantal weken vrijwilligerswerk bij het dierenasiel kwam ik erachter wat mijn droombaan is: paraveterinair dierenartsassistent. Hoe dieper ik er in dook, hoe meer alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Nu kan ik trots zeggen dat ik bezig ben om nu van mijn passie mijn werk te maken.

Naast dieren houd ik ook van koken en eten, ik ben geïnteresseerd in duurzaamheid en ben graag met fotografie bezig, ik sport regelmatig en ik geniet van reizen. Lange reizen of korte reizen, ver weg of in eigen land, ik geniet van het verkennen van nieuwe omgevingen en het proeven van culturen.

Ik heb veel zin in de opleiding en om werkervaring op te gaan doen bij Dierenkliniek Tiel-Drumpt. Je geliefde huisdier is hier in goede handen, daar ben ik van overtuigd.

Tot in de praktijk!

 

(NB: Corine zal zo lang meelopen in de praktijk dat ze meer valt onder de kop paraveterinairen dan onder de kop Stagiaires)