Josina van Dee-van Ingen

Josina uit Maurik, dierenarts assistente in Tiel

Ik ben Josina. Sinds juli 2008 ben ik met veel plezier en enthousiasme in Dierenkliniek Tiel-Drumpt werkzaam. Mijn opleiding tot paraveterinair; ook wel bekend als dierenartsassistente met diploma, heb ik gevolgd via het leerlingstelsel aan het Groenhorst College in Barneveld. In de dierenartsenpraktijk waar ik mijn opleiding heb gevolgd en afgerond, ben ik 10 jaar werkzaam geweest. Daar heb ik een hoop ervaring op kunnen doen.
Werken op de praktijk doe ik met veel plezier. Juist de combinatie van omgang met dier en mens en de verschillende werkzaamheden, maakt het een afwisselende en leuke baan. Bij het werk horen met regelmaat ook verdrietige momenten, maar gelukkig zijn er meer momenten waarop een dier weer gezond en happy naar huis gaat.

Ik ben opgegroeid in Eck en Wiel en later in Maurik en had altijd dieren om mij heen; honden, kippen, konijnen, parkieten, papagaaien, fretten en koeien. Als ik een gewond diertje op straat vond, dan bracht ik deze naar de plaatselijke dierenarts. Zelfs de dode vogeltjes moesten beslist mee naar huis om daar een mooi plekje in de tuin te krijgen.
Ik woon samen met mijn man Barry, onze Leonberger Lesto en 2 konijnen genaamd Tiësto en Buddy.
Ik houd ervan om lekker in de natuur te wandelen en te genieten met onze grote vriend Lesto. Ik speel dwarsfluit bij de muziek vereniging in Maurik. Tussendoor probeer ik fit te blijven door één keer per week naar bootcamp te gaan en hard te lopen.

In mijn baan als paraveterinair gaat mijn interesse in het bijzonder uit naar het gebit. Ik vind het erg leuk wanneer een erg vies gebit weer sprankelend wordt na een goede reiniging. Ook vind ik het fijn om eigenaren een goede uitleg te geven over de verzorging van het gebit. Hiermee kan voorkomen worden dat er op korte termijn weer ontstekingen zich voordoen in de bek en het gebit weer gereinigd moet worden. Ook begeleid ik eigenaren bij het laten afvallen van hun huisdier. Helaas is overgewicht ook bij huisdieren een welvaartsziekte die steeds vaker voor komt. Ik vind het leuk om eigenaren te motiveren en daardoor zie ik vaak goede resultaten. Het huisdier wordt fitter en heeft minder kans op ziektes die horen bij obesitas.

Daarnaast ben ik mij meer gaan verdiepen in gewrichtsklachten. Tijdens mijn gewrichtsconsulten informeer ik eigenaren met plezier over de mogelijkheden bij gewrichtsproblemen.

Natuurlijk hoop ik in deze praktijk nog lang een vertrouwd gezicht te blijven waar u uw huisdier met een goed gevoel laat verzorgen.