Lisanne Paardekooper

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Lisanne is onze paraveterinair uit Randwijk

Hoi iedereen. Ik ben Lisanne Paardekooper, 19 jaar oud en ik woon in Randwijk. Vanaf 1 september 2021 ga ik werken bij Dierenkliniek Tiel-Drumpt. 

In juli 2021 heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding tot paraveterinair op het Aeres MBO college in Barneveld. Hiervoor heb ik mijn havo diploma gehaald en daarom kon ik de opleiding in 2 jaar afronden. Tijdens mijn opleiding heb ik 4 stages gehad waar ik veel geleerd heb. De 4 stages die ik gelopen heb waren bij een dierenpension, een schapenhouder en 2 dierenartspraktijk stages. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan. 

Thuis ben ik opgegroeid tussen veel verschillende dieren omdat we op een boerderij wonen. Hier hebben we 5 paarden, 4 honden, 4 katten, ± 40 schapen, 8 geiten en een hoop konijnen. Als klein meisje had ik mijn eigen shetlandpony die ik lekker mocht poetsen en vertroetelen, en toen ik groot genoeg was leerde mijn moeder mij paardrijden. De liefde voor dieren is dus vroeg begonnen. Ook wilde ik thuis altijd helpen om de zieke dieren te verzorgen. Ik wist daarom ook heel snel wat ik later wilde worden. 

In mijn vrije tijd ga ik het liefste om met mijn vrienden, familie of ben ik te vinden bij de paarden. Daarnaast ben ik ook graag creatief bezig en ben ik daarom vaak bij bekenden te vinden met een camera in mijn handen om foto’s te maken van hun dier. Ik vind het namelijk heel mooi om de band tussen een dier en zijn eigenaar vast te leggen op een foto. 

Wat ik zo leuk vind aan het werk als paraveterinair is het contact met de klanten en het helpen van zieke dieren. Er is niks mooiers dan een blije klant de praktijk te zien verlaten met zijn gezonde dier.

Ik heb heel veel zin om aan het werk te gaan bij Dierenkliniek Tiel-Drumpt en hoop u en uw dier snel te zien in de praktijk.