Diona

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Diona uit Druten loopt stage, in onze dierenartsenpraktijk, voor het vak van dierenartsassistente.

Hallo
Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Diona Janssen, ik ben 20 jaar en woon in Druten.

Ik heb niet alleen een hart voor dieren maar ik heb zelf ook huisdieren. Ik heb namelijk 2 honden (Keeshond X Sheltie X Cairn Terriër, en een Labrador) en 3 katten thuis. Ik ben erg fanatiek bezig met het trainen van mijn eigen honden op de hondenclub. Daarnaast heb ik ook al veel  speur en bijthonden mogen trainen voor het leger en de douane in het buitenland. Het trainen van mijn eigen honden doe ik niet omdat ze niet luisteren, maar omdat mijn honden en ik veel plezier  hebben in de training.

De Labrador is pas een jaartje bij ons, dit was een fokteef van een broodfokker (dit betekent dat de vorige eigenaar nestjes heeft gefokt met haar puur voor het geld, maar totaal geen rekening heeft gehouden met de gezondheid van haar of de pups). Naar mijn vermoeden is ze altijd mishandeld geweest, want ze is angstig voor mannen met een harde stem, sprint meteen naar haar mand als je je stem verheft (ook als het niet voor haar bedoeld is) en is bang voor smalle ruimtes. Na 1 jaar is ze al veel vrijer en speelser. We zijn er nog niet, maar we gaan de goede kant op.

Ik heb mijn VMBO – Basis diploma behaald op het Pax Christi College in Druten. Toen ik dit diploma had behaald wist ik natuurlijk meteen dat ik Paraveterinair wilde worden! Helaas kon ik niet instromen omdat mijn niveau te laag was. Dus ik heb eerst gekozen voor de opleiding Dierverzorging Niveau 3. Vorig jaar heb ik deze opleiding succesvol afgerond. Dit jaar kon ik eindelijk instromen in het 2e leerjaar van de opleiding Paraveterinair.

Ik ben erg blij dat ik de blokstage van 10 weken bij deze dierenkliniek mag lopen. Ik heb er erg veel zin in en misschien komt u mij wel tegen!