Kelly

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Kelly is stagiaire voor het vak van paraveterinair. Hier samen met Simba haar Duitse Herder.

Graag stel ik me even aan u voor, mijn naam is Kelly Osseweijer.

Ik zit nu ik mijn tweede jaar van de paraveterinair opleiding. Die ik volg op het Wellantcollege in Houten. Wat ik erg leuk vind omdat sinds ik klein was droom ik al om dieren te helpen.

Ik woon in Tiel samen met mijn moeder, zusje en een oudere broer. Samen hebben we drie honden, twee hamsters en vissen. Als honden hebben we twee Duitse herders genaamd Simba en Luna. En dan hebben we een ander klein hondje ze lijkt erg veel op een pincher, zij is vijftien jaar en ze heet Steffie. En ze is de baas over de twee Duitse herders.

Vroeger hebben we erg veel konijnen, gerbils, hamsters, vissen, katten, nog een andere hond en schildpadden gehad.

Ik heb stage mogen lopen bij het zorgcentrum Walstede in Tiel. En daar ben ik achter gekomen dat ik zorg voor mensen minder leuk vindt als zorg voor dieren.

Vorig jaar mocht ik stage lopen op een kinderboerderij in ‘s-Hertogenbosch. Ze hadden daar erg veel verschillende soorten dieren. En naar een aantal tijd kwam je echt het gedrag van het dier te weten. Wat ik erg leuk vond. Veder heb ik vorig jaar stage mogen lopen op een schapenboerderij in Leiden. Dat vond ik echt een unieke ervaring. Want ik heb erg veel schapen mogen helpen met lammeren. En ik mocht voor de lammetjes en de moederschapen zorgen.

In het weekend werk ik bij Samen eten & drinken in de stad. Ik werk daar als afwasser wat ik verassend genoeg erg leuk vind omdat ik gezellige collega’s heb. En als ik na school en werk nog tijd heb vind ik het erg leuk om een goed boek te lezen of om even naar de sportschool te gaan om gezond te blijven.

Mijn droom is wanneer ik klaar ben met school, te gaan werken in een leuke praktijk waar ik tot mijn plaats kom.  En om een eigen boerderijtje op te zetten. Waar ik misschien dieren op kan vangen die de mensen hebben opgegeven

Ik hoop dat u mij een beetje beter hebt leren kennen.

Groetjes Kelly.