Marisca

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Marisca uit IJzendoorn is op dit moment de stagiaire in onze dierenartspraktijk.

Hallo,
Ik ben Marisca Waasdorp, 19 jaar oud en woon in IJzendoorn op een boerderij waar we voornamelijk koeien melken. Ook hebben we behoorlijk wat jongvee en stieren. We hebben er ook een paarden pension bij en zelf hebben we ook nog 15 paarden en pony’s. druk maar erg gezellig.

Zelf ben ik actief in de paardensport. Met mijn Welshcob pony Sterry heb ik onder het zadel gereden en het Z2 niveau gehaald. Verder kon je niet met een pony. Nu staat hij voor de menkar en mogen we in de dressuur en vaardigheid al binnen het jaar in de Z starten. Ik heb ook nog een rijpaard in de dressuur en nog 2 pony’s om te beleren voor de menkar.
Verder hebben we nog 3 honden. Rex, Henkie de 2 gekruiste fokhonden van 4 en 6 jaar. Waarvan Rex mijn hond is. Daarnaast hebben we nog een half jaar oude Appenzeller sennen hond dat is een echte boef. Mijn hobby is echt in de dierenwereld. Zo heb ik ook nog eenden, kippen, 1 kalkoen, 2 zwijnen en vissen om te voeren en te verzorgen. Verder zijn er nog 6 katten waarvan de oudste 16 jaar is, een ezel en hangbuikzwijnen.

Ik ben na de basisschool naar het helicon vmbo Kesteren gegaan en heb daar het diploma tl-plus behaald. Nu zit ik in Nijmegen op het Helicon mbo en doe daar de opleiding paraveterinair niveau 4 en daarbij nog het keuzevak paardenkliniek. Dit doe ik in 3 jaar en heb net het eerste gedeelte van de examens gehad.
Na de stage hoop ik de opleiding met de beroepsproeve af te ronden. Hierna wil ik misschien nog naar het HBO en anders ga ik opzoek naar werk.

Ik vind het super fijn dat ik nu mijn examenstage hier bij dierenkliniek Tiel-Drumpt mag afronden. Ik hoop hier veel ervaring op te doen en veel te leren.
Wie weet kom ik u nog tegen.