Noinsect

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Indien u medicatie van de dierenarts gekregen heeft, kunt u hier de bijsluiter vinden van: Noinsect

Bevat per ml:
Pyrethrinen 2,3 mg, Piperonylbutoxide 10 mg,
S-methopreen 0,5 mg.

Indicaties

Voor de bestrijding van niet gravende mijten, luizen en teken bij hobby-pluimvee, vogels en postduiven.

Contraindicaties

Niet gebruiken bij dieren jonger dan 8 weken. Niet gebruiken bij eileggende vogels vanaf 1 maand voor de leg. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Giftig voor in het water levende organismen, katten en insecten.

Toedieningswijze en dosering

Lokale toediening op de vacht, huid en veren. De spray dient van een afstand van ongeveer 15 cm te worden gesprayd. De spray kan ook op een gladde handschoen worden gesprayd waarna de vacht of veren kunnen worden ingewreven. De spray kan tevens worden gebruikt in verblijven. De wanden, zitstokken en vooral naden en kieren dienen te worden gesprayd. Transportmiddelen kunnen worden gesprayd om besmetting te voorkomen.
Dosering: 1 x sprayen per 250-500 gram lichaamsgewicht, afhankelijk van de ernst van de infectie. Maximaal 1 x per 4 weken.
De spray tast de kwaliteit van de vacht of de veren niet aan. Bij een infectie met huidmijten moet de spray de huid raken om effectief te zijn. Voor alle ectoparasieten in de vacht en veren is behandeling van de vacht of veren afdoende.
Zorg ervoor dat bij een algemene infectie met ectoparasieten ook de omgeving wordt behandeld. Sproeinevel niet inademen.

Bewaring

Bewaren bij kamertemperatuur en beschermen tegen direct zonlicht. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Niet eten, drinken of roken tijdens gebruik. Contact met ogen en huid vermijden, gebruik handschoenen.

Kanalisatie

Dit diergeneesmiddel valt onder het Besluit Uitzondering Registratieregime Diergeneesmiddelen (Diergeneesmiddelenbesluit, Artikel 19)

Sprayflacon
250 ml