Bijvoeden van jonge kittens met kunstmelk / melkvervanger

Bijvoeden van jonge kittens

Jonge kittens hebben moedermelk nodig. Via de melk krijgen ze de voedingsstoffen en ook hun afweerstoffen mee. Een gezond jong kitten groeit elke 24u met zo’n 5-10%. Soms kan het gebeuren dat de moeder ziek of afwezig is, of te weinig melk geeft. Ook kan het zijn dat kittens zelf niet goed willen drinken. In deze gevallen moeten de kittens handmatig worden bijgevoerd met een melkvervanger. 

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Bijvoeden van jonge kittens met kunstmelk / melkvervanger zoals de KMR

Welke kunstmelk?

Wij hebben ondertussen veel ervaring met het opvoeren van kittens, zelfs vanaf een paar uur oud. Er bestaan verschillende soorten kunstmelk. We hebben onder andere ervaring met milkocat. Milkocat is een kunstmelk die moet worden aangemaakt. Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden deze melk met een spuitje, flesje of voedingssonde in te geven. Hieronder vindt u voor beide een document met informatie over het bijvoeren van jonge kittens. U vindt er de juiste hoeveelheden melkvervanger en tips waarop te letten bij het voeden.

In alle gevallen geldt: maakt u zich zorgen om de kitten(s), twijfelt u over de manier van voeding geven of heeft u andere vragen, neem dan contact op met de praktijk.

Mocht u KMR in huis hebben, dit is een kant-en-klare kunstmelk. Dan komt u via deze link bij het protocol voor KMR.

Succes!

BekijkenDownloaden