Bijvoeden van jonge kittens met kunstmelk / melkvervanger

Bijvoeden van jonge kittens

Jonge kittens hebben moedermelk nodig. Via de melk krijgen ze de voedingsstoffen en ook hun afweerstoffen mee. Een gezond jong kitten groeit elke 24u met zo’n 5-10%. Soms kan het gebeuren dat de moeder ziek of afwezig is, of te weinig melk geeft. Ook kan het zijn dat kittens zelf niet goed willen drinken. In deze gevallen moeten de kittens handmatig worden bijgevoerd met een melkvervanger. 

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Bijvoeden van jonge kittens met kunstmelk / melkvervanger zoals de KMR

Welke kunstmelk?

Wij hebben ondertussen veel ervaring met het opvoeren van kittens, zelfs vanaf een paar uur oud. Er bestaan verschillende soorten kunstmelk. Persoonlijk hebben we de beste ervaringen wanneer we starten met de KMR. KMR is een kant-en-klare kunstmelk die bij ons op de praktijk beschikbaar is. Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden deze melk met een spuitje, flesje of voedingssonde in te geven. Het document hieronder bevat informatie over het bijvoeren van jonge kittens met KMR. U vindt er de juiste hoeveelheden melkvervanger en tips waarop te letten bij het voeden.

In alle gevallen geldt: maakt u zich zorgen om de kitten(s), twijfelt u over de manier van voeding geven of heeft u andere vragen, neem dan contact op met de praktijk.

Succes!

BekijkenDownloaden