Ga naar de inhoud
hero afbeelding blog

Dierenkliniek Tiel-Drumpt is gewoon open tijdens de Coronavirus-epidemie.

Onze dierenkliniek blijft open

Afgelopen week hebben we allemaal een bijzondere week achter de rug. Het lijkt wel een slechte film, waar we met z’n allen inzitten en niet uit kunnen komen. Het Corona virus gaat sneller rond dan de gebruikelijke griep en heeft op meerdere manieren een enorme impact op onze samenleving.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: De dierenkliniek in Drumpt blijft open

Als dierenarts weten we maar al te goed hoe lang het duurt om vaccins of medicijnen te maken, deze oplossing zal nog lang op zich laten wachten. Ook het fenomeen groepsimmuniteit kennen wij maar al te goed. Groepsimmuniteit geldt namelijk ook voor de katten, honden, konijnen en fretten die gevaccineerd worden. Wanneer het grootste deel van de populatie beschermd is, dan is de kans op een uitbraak klein. Wanneer de beschermingsgraad zakt, dan wordt deze groter. Bij Corona is er nog geen immuniteit en geen vaccin. We zijn daarmee afhankelijk van ons eigen immuunsysteem. Tevens willen we dat er voldoende ruimte in de gezondheidszorg is om zieke mensen op te vangen. De realiteit is helaas dat deze epidemie nog best lang kan gaan duren en we er dus het beste van moeten maken.

We hebben inmiddels al veel telefoontjes gehad met de vraag of de dierenartspraktijk open is en blijft. We willen onze patiëntjes niet in de kou laten staan en hebben besloten om gewoon open te blijven.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: We laten onze patiënten niet in de kou staan en blijven open.

Alleen wanneer de regering ons verplicht, zullen we dit moeten aanpassen. Tot die tijd blijft de dierenkliniek gewoon open.

Spoedpatiënten zullen er altijd zijn. Wanneer we echter lang genoeg geen preventieve zorg verlenen, worden dat de toekomstige spoedpatiënten. Daarom blijven we ook alle preventieve zorg verlenen die we normaal ook verleenden.

We ontkomen er echter niet aan dat we dingen op een andere manier gaan doen dan gebruikelijk, tot dat alles weer normaal is.

Wat doen wij anders in verband met het Coronavirus?
 • We proberen de afspraken ruimer in te plannen, zodat er minder mensen tegelijk binnen zijn.
 • We maken alle contactoppervlakken de hele dag met hogere frequentie schoon (denk aan deurklinken, pin-automaat, balie, behandeltafel, enz).
 • De mechanische ventilatie staat extra hoog, zodat de lucht snel en effectief wordt afgezogen en ververst.
 • We hebben desinfectiemiddel op de balie staan, zodat u de handen kunt ontsmetten.
 • We zijn tijdelijk gestopt met het geven van handen (natuurlijk begroeten we de patiëntjes nog wel fysiek).

 • De dierenartsen wassen tussen de verschillende patiënten en ook tijdens het consult nog vaker hun handen (dat deden we al, maar nu nog grondiger).
Dierenkliniek Tiel-Drumpt: We blijven open en nemen maatregelen, zoals nog vaker onze handen wassen.
 • Wanneer iemand van ons personeel klachten krijgt, die behoren tot de risicoklachten, dan zal deze naar huis gestuurd worden.

Wat kunt u anders doen bij uw bezoek aan ons, in verband met het Corona virus?

 • We verzoeken u 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar en waar mogelijk ten opzichte van ons personeel te houden.
 • Mocht u het vervelend vinden om in de wachtkamer te staan wachten, dan kunt u zich melden bij de balie en buiten wachten, dan halen we u daar op.
 • Gelieve zoveel mogelijk per pin en contactloos te betalen.
 • Mocht uw dier standaard op medicatie of speciaal voer staan, bestel dit dan tijdig. We merken met nu regelmaat dat er vertragingen zijn in de levering. Door op tijd te bestellen maakt u de kans kleiner dat u zonder komt te zitten.
 • Kom met zo min mogelijk mensen naar de praktijk, tenzij expliciet anders verteld. Bij een echo kan het wel handig zijn met zijn tweeën te komen.
 • Probeer begrip te hebben voor het feit dat we mogelijk onderbezet moeten werken. Dit kan ervoor zorgen dat u aan de balie of aan de telefoon iets langer moet wachten. We doen ons uiterste best, maar zijn ook afhankelijk van het aantal personeelsleden die werken.
Dierenkliniek Tiel-Drumpt: De dierenkliniek blijft open

We hebben met z’n allen nog een lange en moeilijke tijd te gaan. We hopen dat u en uw huisdieren zoveel mogelijke ellende bespaard blijft. Wat betreft uw huisdieren zullen we u zoveel mogelijk proberen te helpen en te ondersteunen.

We wensen iedereen in deze moeilijke tijd veel sterkte en we hopen dat we snel weer met z’n allen het gewone leven kunnen oppakken.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Hopelijk kunnen we open blijven tot het over is.
Hopelijk kunnen de mondkapjes snel weer opgeruimd worden.