Ga naar de inhoud
hero afbeelding blog

Een cursus Pools voor de dierenarts en de paraveterinair

Dit keer een ander soort uitbreiding van kennis binnen onze praktijk, een pluspunt, speciaal voor onze Poolse klanten.

In de diergeneeskunde hebben we ontzettend veel te maken met communicatie. Helaas kunnen we onze patiënten niet direct vragen waar ze last van hebben, of ze uitleggen hoe ze de medicatie het beste in kunnen nemen. Het uitvinden wat er mis is en het geven van de goede adviezen gaat natuurlijk via u, de eigenaar, en het is van het grootste belang dat deze communicatie open, prettig en helder is.

Een taalbarrière tijdens het consult kan soms een hele uitdaging zijn en waar mogelijk willen we deze zoveel mogelijk verkleinen. Verschillende mensen op onze praktijk zijn goed bedreven in het schrijven en spreken van de Engelse taal. Nu breiden we ons repertoire uit met een woordje Pools, om zo een extra stapje te zetten voor al onze Poolse klanten en hun huisdieren.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Een cursus Pools voor de dierenarts en paraveterinair

Sinds mei 2020 zijn assistente Lotte en dierenarts Sanne bezig met een cursus om de basis te leren van de Poolse taal. Iedereen van ons team doet regelmatig aan nascholing om zich te verbeteren in zijn of haar vakgebied. Dit is een heel ander soort nascholing dan we gewend zijn te doen, maar daarom des te leuker en zeker zo belangrijk. Naast de basis die de cursus Pools ons bijbrengt, besteden we zelf bijzondere aandacht aan precies die onderwerpen die in de spreekkamer of bijvoorbeeld het meegeven van de medicatie van belang zijn. We hopen dat u er wat aan heeft. Mocht dit zo zijn, dan gaan we natuurlijk kijken naar een vervolgcursus.

Do zobaczenia w praktyce!