Wachtkamer / Balie

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Onze assistentes zijn vriendelijk en doen altijd hun best om u van dienst te zijn.
Vriendelijk

Aan de balie treft u meestal onze paraveterinairen aan. Wanneer het druk is kan het soms ook zijn dat u één van onze dierenartsen aan de balie treft. Zo proberen we u altijd zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn.
Iedereen heeft bij ons met hart en ziel voor het vak gekozen en we houden allemaal van een open en vriendelijke benadering. Degenen onder u die ons al langer kennen zullen dit kunnen bevestigen.

Afspraken

Afspraken maken we rechtstreeks aan de balie en aan de telefoon, maar ook via onze website. We houden van persoonlijk contact en leren onze klanten graag kennen; om deze reden behouden we naast het online afspraken maken ook het maken van een afspraak via onze assistentes en dierenartsen. Tijdens zo’n gesprek proberen we dan altijd uit te vragen wat de reden voor de afspraak is, zodat we voldoende tijd kunnen inplannen voor het helder krijgen van de klacht en het uitvoeren van het lichamelijk onderzoek.

Advies

Onze paraveterinairen hebben allemaal een erkend diploma voor paraveterinair. Daarnaast volgen ze nog met regelmaat cursussen en lezingen om hun kennis te vergroten. Ze kunnen u dan ook van veel advies voorzien. In het geval van twijfel kunnen ze altijd terugvallen op de dierenartsen in de praktijk. Dus mocht u met een vraag zitten, aarzel niet en laat het ons weten. Mocht het op dat moment te druk zijn dan zullen we de vraag voor u noteren en u later terugbellen met het antwoord. Dit kan gaan om vragen over medicijnen, wat te doen in bepaalde situaties, maar ook wanneer te steriliseren en eventueel hoe.

Voeding

We hebben hondenvoer, kattenvoer, konijnenvoer, caviavoer, frettenvoer, rattenvoer en nog veel meer. Daarnaast kunnen we ook veel voeders voor u bestellen. Er bestaan ontzettend veel voeders en heel veel merken. Daarnaast gaan er ook veel verhalen de ronde. De voeders die wij in het assortiment hebben zijn gebaseerd op jaren van goede ervaringen, wetenschappelijke informatie en kwaliteit. Het kan nooit zo zijn dat één merk voor alle dieren het meest optimale is, daarom hebben we een breed scala aan merken op de praktijk en kunnen desgewenst ook nog andere merken leveren. We bieden droog- en blikvoer aan, alsmede vleesvarianten. We zijn ook verkooppunt van vers vlees van Carnibest.
Ook voor konijnen, cavia’s en andere knagers hebben we een aantal verschillende soorten voeders. Deze bestaan allen uit één type brok, omdat dit gezonder is dan gemengde voeding. 

Ontwormen en ontvlooien

Ontwormen is niet alleen van belang wanneer u wormen in de ontlasting ziet of uw dier klachten heeft. Vrijwel alle dieren hebben namelijk wormen. Ze kunnen met een behandeling nooit allemaal tegelijkertijd gedood worden, omdat er steeds larven in het lichaam aanwezig blijven. Daarom is het belangrijk met een zekere regelmaat te ontwormen. Niet alleen voor het dier maar ook zeer zeker voor de mens. Denk hierbij aan kinderen en mensen met astma, die gevoelig zijn voor de wormen.
Wat betreft vlooien (en teken) zien we veelvuldig uitbraken. Helaas is er veel rommel op de markt. Deze producten werken niet goed of hebben goed gewerkt en doen dat ondertussen niet meer. In beide gevallen is het nutteloos ze te kopen. Helaas blijven de producten wel vaak in de schappen liggen, omdat ze nog gekocht worden.
Voor zowel het ontwormen als het ontvlooien houden we altijd scherp in de gaten hoe het werkt bij onze patiënten. Wanneer we merken dat een product te vaak niet goed werkt, gaan we zoeken naar alternatieven die wel goed werken. Dat kan er ook voor zorgen dat producten die we dit jaar adviseren, over 4 jaar niet meer geadviseerd worden. Het blijft altijd in beweging. Ons primaire doel is het oplossen van de problemen bij het dier.
Onze paraveterinairen geven u deskundig advies over het beste product voor uw huisdier. Het advies is afhankelijk van uw thuissituatie: komen de huisdieren buiten? Hoeveel huisdieren heeft u, en welke? Is uw huisdier allergisch voor bijvoorbeeld vlooien? Wilt u iets wat de volwassen vlo aanpakt, de eitjes of de larven aanpakt of wilt u alles aanpakken? Wilt u spray, druppels, tabletjes, een injectie die een half jaar werkt, etc…

Speeltjes, shampoos, anti-schrokbakken en nog veel meer.

Omdat we veel jonge dieren zien en ook vaak te maken hebben met de verzorging van dieren, hebben we ons assortiment uitgebreid met allerlei zaken. Denk hierbij aan een continu wisselend assortiment speeltjes voor pups, kittens en volwassen dieren. Maar we hebben ook anti-schrokbakken, vlooienkammetjes, pillenschieters, tekenhaakjes, fluoriserende hesjes en nog veel meer handigheidjes op onze praktijk.
Voor de keuze van ons assortiment aan huid- en vachtverzorgingsproducten, laten we ons leiden door adviezen van specialisten.

Bij de balie wordt u geholpen door één van onze gediplomeerde paraveterinairen. Zij maken afspraken, beantwoorden vragen en voorzien u desgewenst van informatie en medicijnen. Aan de balie kunnen allerlei producten gehaald worden, zoals voer (voor honden, katten, konijnen, papegaaien, enz.), de nieuwste vlooienmiddelen en ontwormingskuren. Voorgeschreven medicijnen kunt u aan de balie ophalen. Er kunnen vervoersmandjes voor katten tegen een borgsom geleend worden en dergelijke.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Achter de balie in de wachtkamer bij de dierenarts staat een uitgebreid aanbod van voer, speeltjes, producten tegen vlooien en wormen.