Ga naar de inhoud
hero afbeelding blog

Tara een gewonde kat

Tara, een onfortuinlijke gewonde kat uit Tiel, werd bij de dierenarts binnengebracht met een satéprikker in haar voorpootje. Waarschijnlijk stonden er ergens in een tuin prikkers omhoog tegen de vogels en is de kat vanaf de schutting er bovenop gesprongen en zo gewond geraakt. Zonder sedatie was het niet mogelijk de wond goed te bekijken.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Een gewonde kat, Tara met een saté prikker in de poot. Deze was niet zomaar te verwijderen en moest dus naar de dierenarts.
 Tara met een saté prikker
in de poot.

Na sedatie, kon de gewonde kat goed bekeken worden en was duidelijk dat de prikker behoorlijk vast zat in de poot en niet zo los te trekken was.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Een gewonde kat: Hier is te zien hoe de saté prikker door de poot gestoken is.
 Hier is te zien hoe de saté prikker
door de poot gestoken is.

Na scheren werd duidelijk waar de prikker precies vast zat: achter de pees van het duimpje (en nog steeds muurvast).

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Een gewonde kat: De plek is geschoren en schoon gemaakt. Hierdoor was goed te zien waar de saté prikker exact zat.
 De plek is geschoren en schoon gemaakt.

De enige oplossing was voorzichtig de huid en de pees insnijden over de satéprikker heen, zodat de prikker goed verwijderd kon worden. Hierna moest de pees gehecht worden en vervolgens de huid met kleine hechtinkjes.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Een gewonde kat: De saté prikker is verwijderd, de pees gehecht en de huid gesloten.
 De prikker is verwijderd, de pees
gehecht en de huid gesloten.

En het resultaat.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Een gewonde kat: Uiteindelijk is het voor Tara goed afgelopen. De saté prikker is verwijderd uit haar poot.
Uiteindelijk is het voor Tara goed
afgelopen.