Ga naar de inhoud
hero afbeelding blog

Verandering diensten

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Verandering diensten. Gewonde kat

Het vak van dierenarts is een heel mooi vak. Het is echter om meerdere redenen ook een zwaar vak. De laatste jaren wordt het steeds zwaarder, mede doordat er steeds minder dierenartsen zijn die nog dienst willen doen. 

Onze kliniek is een medeoprichter van de vroegere dienstkring Midden Betuwe, tegenwoordig Dienstgroep Rivierenland. Al meer dan 23 jaar doet onze kliniek de diensten samen met een aantal andere klinieken. In de loop van de tijd zijn er zowel klinieken afgevallen als ook klinieken bijgekomen, waardoor we op dit moment op 5 dierenartspraktijken zitten.

We merkten al een tijd dat we steeds meer patiënten zagen die geen klant van onze kring van dierenartsen waren. Ook werden we steeds vaker gebeld door mensen die niet doorgestuurd wilden worden naar een dierenziekenhuis waar hun eigen dierenarts naar doorverwees buiten de openingsuren.

Mede hierdoor en door een serie andere factoren werd de dienst voor een aantal collega’s in onze kring steeds zwaarder. Helaas hebben deze collega’s uiteindelijk afgelopen januari de beslissing moeten nemen om de dienst uit te gaan besteden. De keuze is bij hen gevallen op Dierenziekenhuis Nieuwegein. Dit zal ingaan op 1 juli 2023.

Om alle diensten met de overgebleven dierenartspraktijken te doen, is helaas niet mogelijk. We vinden het jammer dat een dusdanig lang collegiaal dienstverband tot een einde komt, we hadden graag doorgegaan. We hebben echter geen keus en zijn ook gaan zoeken naar een alternatief voor onze klanten. Hierbij speelden vooral de diergeneeskundige kwaliteit en de afstand een rol. Om de kwaliteit van de zorg zo goed mogelijk te houden waren er twee opties.

Eén optie was ook gaan doorverwijzen naar Dierenziekenhuis Nieuwegein. We denken echter dat onder andere de afstand voor veel van onze klanten een obstakel is.

De andere optie was te gaan samenwerken met de collega’s van de Lingehoeve in Lienden.

Regelmatig komen we klanten tegen die nu al denken dat we 1 kliniek zijn. Dit is echter niet het geval, we zijn beide aparte klinieken. Wel werken we beide volgens een vergelijkbare hoge standaard en hebben we goed contact met elkaar. Gelukkig staan de collega’s van de Lingehoeve open voor deze samenwerking, waardoor we van mening zijn dat we een goede oplossing gevonden hebben voor onze klanten en waarmee onze patiëntjes uiteindelijk het best geholpen zijn. 

De laatste 3 maanden werd de dienst deels door de oorspronkelijke praktijken van Dienstgroep Rivierenland gedaan en voor een deel werd u doorverwezen naar de Lingehoeve Diergeneeskunde in Lienden.

Vanaf 1 juli zal de oorspronkelijk dienstverdeling van de Dienstgroep Rivierenland geheel tot een einde komen.

(Ga bij spoed naar onze “Spoed pagina”)

    Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Verandering diensten. Gewonde hond