Ga naar de inhoud
hero afbeelding blog

Vernieuwing aan de website van Dierenkliniek Tiel – Drumpt

Het uiterlijk van de website

De website van Dierenkliniek Tiel – Drumpt bestaat al sinds 2003 en begon ooit met een crème met rode basiskleur.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: de eerste website
Hoe we zijn begonnen.

De site heeft lang goed gefunctioneerd, maar werd ingehaald door de veranderingen in techniek. Om dit op te vangen werd er een vertaalslag gemaakt naar de huidige inzichten en een nieuwe vormgeving toegepast.

Na een serie tegenslagen konden we in 2016 de nieuwe, huidige website eindelijk in gebruik nemen. De basiskleuren zijn nu mintgroen en turquoise en de site is weer fris, overzichtelijk en snel. In de loop van de tijd passen we steeds kleine dingen aan in opbouw, uitgebreidheid en vormgeving.

De inhoud van de website

Vanaf het begin tot nu is de site altijd onderhevig geweest aan uitbreidingen en aanpassingen. Gemiddeld genomen is het aardig druk in de praktijk. Toch proberen we steeds ruimte te maken in het programma om de inhoud van de website uit te breiden en te vernieuwen. Dit kan gaan om nieuwe foto’s, nieuwe mogelijkheden in de praktijk, algemene nieuwtjes en ook vernieuwingen van oudere stukjes door nieuwe inzichten. Er is dan ook van alles te vinden op de website, zoals wie er deel uitmaken van het team dat u helpt of hoe u ons bereikt,  de optie om online afspraken te maken, welke nummers men kan bellen bij spoed. Dit is ook heel handig te doen vanaf een mobiele telefoon; selecteren en klikken.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: icoontje op beginscherm telefoon

Ook wat de eisen zijn voor reizen naar het buitenland met een huisdier, welke behandelingen zijn er bij ons mogelijk, enzovoort, enzovoort. Door al deze uitbreidingen begint de website steeds groter te worden en wordt het soms voor de bezoeker van de website minder makkelijk om zijn/haar weg te vinden.

Vernieuwing

Het werd dus weer tijd voor verbetering. 

Dit keer zit de verbetering in de homepage van de website. Deze heeft een nieuwe vormgeving en verbeterde functionaliteit gekregen. Hiermee willen we het voor u makkelijker maken om uw weg te vinden op onze website en eenvoudiger de onderwerpen te bereiken die u belangrijk of handig vindt.

Hoe is nu de opbouw?

De gebruikelijke menustructuur bovenin de pagina is gehandhaafd. Via deze structuur is nog steeds de hele website toegankelijk. Daaronder treft u daaronder onze kernwaarden aan, dit zijn de waarden waar wij onszelf in herkennen. Vervolgens zijn er 3 buttons geplaatst om snel alle vormen van contact te kunnen leggen: onze contactpagina, online afspraak maken en de spoedpagina.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Nieuwe homepage op de website

Onder de contactbuttons vindt u een groep icoontjes, waarmee de belangrijkste pagina’s nog makkelijker te vinden zijn en wat de pagina overzichtelijker maakt.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Nieuwe homepage op de website

Onder een aantal pluspunten van onze praktijk treft u de blogs aan, zo blijft het altijd makkelijk te zien wanneer de laatste blog geschreven is.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Nieuwe homepage op de website

Zoals al eerder beschreven veranderen er regelmatig dingen op de website. Doordat de website echter zo uitgebreid is geworden, zal dit voor de meeste bezoekers niet opvallen. Elke week de hele website napluizen is natuurlijk niet te doen. Om die reden staat er onder de blog nu ook een onderdeel genaamd: “uitgelicht”. Hier zult u de pagina’s terugvinden die nieuw zijn of die zijn aangepast/vernieuwd. Zo kunt u altijd makkelijk terugvinden wat er veranderd is of is toegevoegd.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Nieuwe homepage op de website

Tip: Zoals eerder beschreven kunt u de URL van de praktijk op het beginscherm van uw smartphone plaatsen, waarbij u een icoontje krijgt met ons logo.

Iphone:
Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Nieuwe homepage op de website op startscherm zetten.
Zoek de website op => selecteer in de onderste balk het aangewezen icoontje.
Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Nieuwe homepage op de website, op startscherm zetten.
Plaats dan op het beginscherm.
Android:

Site op Startscherm van Android-toestel zetten

  1. Open de browser Chrome.
  2. Ga naar de website die u op het Startscherm wilt plaatsen.
  3. Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes .
  4. Tik op Toevoegen aan startscherm.
  5. Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.

Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Mocht er dan een spoedsituatie ontstaan, dan kunt u razendsnel, via dit icoontje en de “spoedbutton” van de website het nummer aanklikken van de dierenarts die dienst heeft.