Dierenarts voor Eck en Wiel

Woont u in Eck en Wiel en zoekt u een fijne dierenarts? Kom dan gerust eens bij ons kijken. Onze praktijk in Tiel is een niet al te grote dierenkliniek met 3 dierenartsen en 4 assistentes. We zijn dan ook een hecht, goed op elkaar ingespeeld team dat al onze patiënten de juiste aandacht wil geven. Natuurlijk doen we ook altijd ons uiterste best om hun baasjes zo goed mogelijk te helpen. Onze dierenartsen behandelen honden, katten, konijnen, cavia’s, andere kleine knaagdieren en vogels. En elke dierenarts heeft zich extra toegespitst op een specifiek onderdeel, zoals oogheelkunde of echografie.

Behalve van het diergeneeskundige aspect, houden we ook van een hoog knuffelgehalte voor onze patiëntjes.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Dierenarts voor Eck en Wiel; We knuffelen graag met onze patiënten.
Onze mogelijkheden

De praktijk is gelegen in een oude boerderij, die in de loop van de jaren verbouwd is om aan de moderne maatstaven voor diagnostiek en behandelingen te kunnen voldoen. Zo beschikken we over 2 anesthesietoestellen, waarvan er één in de steriele operatiekamer staat en één in de gebitsruimte. Onze steriele operatiekamer wordt gebruikt bij sterilisaties (ook laparoscopisch) en castraties, maar ook een darmoperatie vanwege een vastgelopen speeltje, of het verwijderen van de milt behoren tot onze mogelijkheden. Omdat het belangrijk is om deze operatiekamer steriel te houden, dragen we speciale operatiekleding, schoenen, mondkapjes, haarnetjes en handschoenen. De andere operatieruimte is gereserveerd voor de zogenaamde niet-steriele behandelingen; hier kunnen bijvoorbeeld abcessen gespoeld worden. Ook gebitsbehandelingen worden hier uitgevoerd. Tijdens het schoonmaken van het gebit krijgt uw dier extra zuurstof en eventueel narcosegas. In- en uitademing, hartslag en temperatuur worden gemonitord.

Ook voor het maken van een echo kunt u bij ons terecht. Ons hoogwaardige echoapparaat helpt ons de juiste diagnose te stellen of te ondersteunen, of het verloop van een ziekteproces te volgen. En we maken natuurlijk ook graag drachtecho’s.

Zoekt u juist een goed adres voor het maken van officiële HD- en ED-röntgenfoto’s of loopt uw dier mank? Onze dierenartspraktijk beschikt over digitale röntgen, waarmee behalve botten ook buikorganen en hart en longen op de foto kunnen worden gezet.

Aanvullend is er op onze praktijk een klasse 4-laser aanwezig, die we onder andere gebruiken bij pijnklachten en wonden. Hier leest u meer over de mogelijkheden van lasertherapie.

We vaccineren volgens de richtlijnen van de virologen van Universiteit Utrecht. Maar we bieden ook de mogelijkheid om te titeren. Hiermee krijgt u inzicht in de vaccinatiestatus van uw dier op dat moment. Er wordt dan gekeken of er nog voldoende antistoffen in het lichaam aanwezig zijn tegen verschillende besmettelijke ziektes, of dat er alsnog gevaccineerd moet worden.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Dierenarts voor Eck en Wiel: Doordat we gebruik maken van digitale röntgen is het makkelijker geworden om de foto's te beoordelen.
Wat bieden we verder, als dierenarts voor Eck en Wiel?

Onze assistentes zijn op de hoogte van de laatste adviezen met betrekking tot voeding. Zowel voor onderhoudsvoer als dieetvoeding kunt u bij hen terecht, we beschikken over voer van Hill’s, Royal Canin, Sanimed, Trovet en we zijn officieel verkooppunt van Carnibest vleesvoeding. Voeding speelt een belangrijke rol in preventie van ziektes en kan toegespitst worden op uw dier. Zo heeft een jonge hond andere voeding nodig dan een oudere kat. En we hebben voor konijnen voeding van Trovet en Science Selective, die een goede ondersteuning vormen voor het gebit en maagdarmstelsel.
Verder hebben we ook een, steeds wisselend, ruim assortiment van speeltjes voor honden en katten.

Dierenkliniek Tiel-Drumpt: We hebben een steeds wisselend assortiment aan speeltjes voor de hond en de kat.Speeltjes
Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Dierenarts voor Eck en Wiel: Mocht u Carnibest vers vlees nodig hebben dan kunt u terecht bij onze dierenartspraktijk.Carnibest
Waar vindt u ons?

Denkt u dat u zich prettig voelt bij onze praktijk? Zoek dan niet langer en kom eens kennismaken.

Onze dierenartsenpraktijk bevindt zich in Tiel-West, vlakbij de A15, waardoor we gemakkelijk en snel te bereiken zijn. Onze ruime openingstijden zorgen ervoor dat er altijd wel een tijdstip is, waarop u langs kunt komen voor een afspraak met de dierenarts, of waarop u aan de balie terecht kunt om voeding of preventieve behandelingen tegen vlooien en wormen op te halen.

Wanneer men uit Eck en Wiel komt, dan komt men meestal niet op de fiets. Hiermee word een goede parkeerruimte heel belangrijk. Dit is dan ook iets dat bij ons goed geregeld is.

Ook kunt u vrijblijvend telefonisch contact opnemen via 0344-612976 of een online afspraak maken.

maak een online afspraak
Dierenkliniek Tiel-Drumpt: Er kunnen tegelijk auto's de parkeerplaats oprijden en afrijden bij de dierenkliniek in Tiel.